Представители на Русия не са поканени на честването на 78-ата

...
Представители на Русия не са поканени на честването на 78-ата
Коментари Харесай

Русия не e поканена за честването на 78-годишнината от освобождаването на Аушвиц

Представители на Русия не са поканени на честването на 78-ата годишнина от освобождението на " Аушвиц-Биркенау " от Червената войска през Втортата международна война, оповестиха от музея в нацисткия лагер на гибелта. Причината е експанзията против Украйна.

Изграден в окупирана Полша, " Аушвиц-Биркенау " е знак на геноцида, осъществен от нацистка Германия, над шест милиона европейски евреи. Един милион от тях са убити в концлагера сред 1940 и 1945 година, наред с още над 100 хиляди души - роми, поляци и руски бойци.

27 януари, Денят на освобождението на оживелите, е избран от Организация на обединените нации за Международен възпоменателен ден за жертвите на Холокоста. Досега Русия постоянно е взела участие в церемониите, само че съгласно шефа на музея Пьотр Чивински, в подтекста на войната в Украйна, той не би могъл да подпише покана до съветския дипломат в Полша.

На Русия ще ѝ би трябвало изключително доста време, с цел да се върне в обществото на цивилизования свят, споделя Чивински за медиите.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР