Представители на Русия и Съединените щати ще се срещнат в

...
Представители на Русия и Съединените щати ще се срещнат в
Коментари Харесай

Делегации на САЩ и Русия пак се събират на среща в Турция

Представители на Русия и Съединените щати ще се срещнат в Истанбул през днешния ден, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на неизвестен източник, приказвал пред съветската държавна организация ТАСС.

Посочва се, че двете страни ще обсъдят набор от " сложни въпроси ", в това число такива, свързани с визите, обмена на дипломатически личен състав, както и " по какъв начин би трябвало или не би трябвало да действат задграничните институции ".

Източникът обаче прецизира, че срещата няма да има огромно политическо значение, защото Съединените щати " не желаят да разискват никакви значими въпроси ".

През последните години личният състав както съветското посолство във Вашингтон, по този начин и на беше доста скъсен в поредност от експулсирания, при които десетки съветски и американски дипломати бяха изпратени назад в родните си страни.

Това ще бъдат вторите разговори сред Москва и Вашингтон в Турция в границите на месец, след като на 14 ноември шефът на съветската работа за външно разузнаване Сергей Наришкин и шефът на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати Уилям Бърнс. Това бе среща на най-високо равнище сред двете страни, откогато Русия нахлу в Украйна през февруари.

" Комерсант ": Съединени американски щати и Русия водят договаряния в Анкара

Дмитрий Песков съобщи, че не може " нито да удостовери, нито да отхвърли " информацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР