Представители на ресурса на Barron’s успяха да разговарят с главния

...
Представители на ресурса на Barron’s успяха да разговарят с главния
Коментари Харесай

AMD вече разработва 3nm компоненти, но признава, че законът на Мур се е забавил

Представители на ресурса на Barron’s съумяха да беседват с основния изпълнителен шеф на AMD Лиза Су (Lisa Su), а по време на изявлението бяха наранени тематики, които не са изцяло обхванати на тримесечната отчетна конференция. Изявлението на един от съперниците за „ гибелта на закона на Мур “ беше оспорено от ръководителя на AMD, наблягайки, че резултатът от този принцип в действителност се е забавил. В същото време, Лиза Су не крие обстоятелството, че компанията към този момент създава 3-nm артикули и гледа към 2-nm технология.

„ Мисля, че законът на Мур се забави. Ще би трябвало да действаме по друг метод, с цел да запазим нарастването на скоростта и енергийната успеваемост “, изясни ръководителят на компанията. Спомнете си, че емпиричният принцип, дефиниран през предишния век от един от създателите на Intel, Гордън Мур, в по-модерната му версия приказва за способността на полупроводниковата промишленост почти да удвоява плътността на транзисторите на всеки две години. От практическа позиция това означаваше, че продуктивността на полупроводниковите съставни елементи се усилва, потреблението на сила понижава и производството им става по-евтино.

Забавянето на закона на Мур, за което приказва Лиза Су, се дължи частично на покачването на цените на обработените силициеви пластини с всеки нов стадий на литографията. Цената на чиповете понижава все по-малко с всяко ново потомство, продуктивността на чиповете не пораства толкоз интензивно и потреблението на сила понижава в по-малка степен. Това не обезсърчава AMD да продължи напред, съгласно Лиза Су: „ Ние вършим много в региона на три нанометровата технология през днешния ден и гледаме оттатък тази граница към 2 nm. “ За да преодолее пречките, които пораждат по пътя на закона на Мур, компанията има намерение да се възползва от чиплети, триизмерно оформление и софтуерна оптимизация. Има и някои други нововъведения, за чието естество ръководителят на AMD към момента не е приказвал.

Връщайки се към тематиката на вчерашния тримесечен доклад, ръководителят на AMD изясни, че в дълготраен проект търсенето на производителни калкулации ще се върне, а съществуващите компликации с продажбата на артикули в сървърния сегмент са краткотрайни. Тази година подобрението ще пристигна през втората половина, съгласно Лиза Су. В графичния сегмент е много удовлетворена от позиционирането на архитектурата RDNA 3. Компанията счита наличието си в сегмента на геймърските конзоли, както и в сегмента на дискретните графични карти, както и хибридните процесори с интегрирана графика, да бъде значимо преимущество.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР