Представители на ръководството на ГЕРБ дават извънреден брифинг в централата

...
Представители на ръководството на ГЕРБ дават извънреден брифинг в централата
Коментари Харесай

Делян Добрев: Парите от комисионните за газа отиват в офшорки на "Промяната"

Представители на управлението на ГЕРБ дават ексклузивен брифинг в централата на партията. Лидерът Борисов поздрави на първо време украинския народ с Деня на независимостта на Украйна. " Нка се гордеят със своя празник и храброто си държание ", съобщи той. " Не толкоз храбри и не толкоз транспарантни, и не толкоз чисти се оказват хората, които най-вече парадират с тези думи ", добави водачът на ГЕРБ.
 
Той даде думата на някогашния енергиен министър Делян Добрев, който разяснява най-актуалната тематика за природния газ и контракта с " Газпром ".

" Бившите ръководещи от четворната коалиция Кирил Петков и Асен Василев се оказват не толкоз честни и чисти, колкото настояват ", добави Борисов. 
 
Става въпрос за газа. България имаше контракт с " Газпром ". " Булгаргаз " за месец ли трябваше да купува газ от " Газпром " по 86 евро. Само, че не купува от " Газпром " по 86 евро. Купува от една компания, която се споделя WIEE, Винтерсхау-Румъния. А тази компания е благосъстоятелност на " Газпром-Швейцария ", т.е. " Газпром " е 100 % притежател на " Газпром-Швейцария ", а " Газпром-Швейцария " е 100 % притежател на WIEE-Румъния. България купува от WIEE-Румъния до юли месец, до последния ден н акабинета на " Промяната ".
 
110 евро от " Булгаргаз " отиват в румънския снабдител, след това в швейцарския и най-после те отиват в офшорките на Политическа партия и по тази причина сме пуснали сигнал. Парите им в Швейцария най-после се трансферират в офшорки.
 
Добрев акцентира, че не взимаме от компанията майка, а от румънския " Газпром ". По тази скица " Газпром " печели и евентуално печели повече, губи обаче българското общество и то губи 28%.
 
Ние с Радо Чолаков пуснахме сигнал до ДАНС и Министерство на вътрешните работи. ДАНС споделиха, че материалите са предоставени до Върховен касационен съд, отговор от Министерство на вътрешните работи няма. Сега сме внесли сигнал до министър Демерджиев да ни информирате какво се случва с този сигнал. Тук става въпрос за 28%, които съгласно нас се разпределят сред офшорки на Политическа партия и " Газпром ".
 
  " Виждам доста огромна връзка сред " Демократична България " и служебния кабинет. Защо? Защото Демократична България е купувала газ от " Газпром ". Фактурите са пред вас - ще видите хоризонталната конструкция по какъв начин всичко отива в " Газпром ". И забележете интервала на тези фактури - от 1 юли до 31 юли. Те бяха на власт до 2 август и са взимали тези комисионни до последния ден... Това е толкоз скандално, че не може да е от незнаене, неумелост, неучене и така нататък ", съобщи още Добрев.
 
Той още веднъж разясни, че след отчета на ГЕРБ до ДАНС са получили отговор, че е формирана кореспонденция. 
" Пак ще кажа - газът не е от " Газпром ", отново е съветски, отново си го плащаме, единствено че не по 86 евро, а по 110. И тези 28% се разпределят сред офшорките на " Промяната " и " Газпром ", съобщи още той.
 
Томислав Дончев съобщи на собствен ред, че от икономическата прогноза на Българска народна банка излиза наяве, че брутният вътрешен артикул ще е 2%: " По настоящата сметка на платежния баланс ще има негативно салдо. " По-интересното обаче е друго. По данни от статистиката за януари-април 2022 негативното с Русия 3 милиарда 740 млн. лева Влошаването на комерсиалното салдо е над 2 милиарда 450 млн. лева Т.е. за този интервал България е станала три пъти по-зависима от Русия по линия на стокообмена си. Големите цифри безпощадно демонстрират, че това, което сподели доскоро господин Добрев, е вярно ".
 
Той посочи, че гневната антируска изразителност не се връзва с действителното " асимилиране " на благините от бизнеса с Русия. " Това, което провокира удивление от моя страна, е позицията на други политически водачи, които са подготвени да не се къпят, да стоят на студено, с цел да не се възобновяват връзките с " Газпром ", само че те нямат нищо срещу да купуваме газ от " Газпром " посредством медиатори ", съобщи още Дончев.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР