Представители на ръководството на една от най-големите компании за търговия

...
Представители на ръководството на една от най-големите компании за търговия
Коментари Харесай

Основателят на най-голямата компания за суровини в Китай изчезна безследно, вероятно е задържан

Представители на управлението на една от най-големите компании за търговия със първични материали в Китай Maike Metals International, не могат да се свържат с създателя на сдружението Хи Цзинби и считат, че той е бил арестуван от полицията. Повече от ден няма връзка с него. Това оповестява Bloomberg, базирайки се на осведомени източници.

Maike Metals International е учредена от Хи Цзинби през 1993 година и до началото на пандемията се трансформира в един от най-големите търговци на мед в Китай, като съставлява 25% от цялата мед, импортирана в страната. На фона на пандемията и произлизащите от това компликации с логистиката и продажбата на първични материали, Maike Metals изпита проблеми с ликвидността, които до лятото на 2022 година доведоха до сериозна рецесия. Компанията спря да заплаща сметките си и беше съдена от кредитори и бизнес сътрудници. През февруари 2023 година Майке подаде молба до съда за преструктуриране. Това обаче не реши проблемите на компанията.

Според източници на Bloomberg, очевидци са споделили, че са видели Хи Цзинби да бъде отвеждан от полицията от вкъщи му в провинция Шанси, публично за разпит. Причините за задържането са незнайни. Нито той, нито членовете на фамилията му дават отговор на позвънявания или текстови известия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР