Представители на ръководството и експерти на ПП АБВ представиха на

...
Представители на ръководството и експерти на ПП АБВ представиха на
Коментари Харесай

АБВ представи предложение за подобряване на ефективността на системите за превенция, готовност и реагиране при бедствия

Представители на управлението и специалисти на Политическа партия АБВ показаха на министъра на вътрешните работи предложение за възстановяване на успеваемостта на системите за предварителна защита, подготвеност и реагиране при естествени и породени от индивида бедствия в Р. България. На среща с министър Бойко Рашков те изложиха своите визии за преструктуриране на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, за националната система 112, както за възобновяване на „ Гражданска отбрана “.

Председателят на партията Румен Петков акцентира, че Борисов и Цветанов са нанесли най-тежки удари върху системата за отбрана на популацията, ликвидирайки „ Гражданска отбрана “. Разсекретените архиви на Централно разузнавателно управление на САЩ демонстрират, че разследващото ръководство е имало интерес към Първо и Второ Главни ръководства по понятни аргументи, към Главно следствено управление (на МВР) на Държавна сигурност, също по понятни аргументи и към „ Гражданска отбрана “, уточни той и добави, че това е оценка за качеството, тъй като „ Гражданска отбрана “ е употребена като източник за структуриране на техните организации за отбрана на популацията.

Народният представител на АБВ с ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ Владимир Маринов, в качеството си на досегашен зам.-кмет на община „ Родопи “, акцентира пред министър Рашков проблемите, които срещат представителите на локалната власт по отношение на вменените им отговорности при пораждане на бедствени и спешни обстановки и невъзможността от своевременна реакция за отбрана на жителите.

Експертите на АБВ обясниха, че в страната не се поддържат в положително положение груповите средства за отбрана, предопределени за популацията при изключителни обстановки. На министър Рашков бе показано предложение със съответните организационни структури за основаване на независима държавна организация „ Гражданска отбрана и пожарна сигурност “ към Министерски съвет, която да поеме цялостната активност за ръководство както в спокойно, по този начин и във военно време по отбрана на популацията.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР