Представители на работните групи на ГЕРБ и Продължаваме промяната -

...
Представители на работните групи на ГЕРБ и Продължаваме промяната -
Коментари Харесай

След среща в парламента представители на ГЕРБ и новата коалиция се договориха за обща позиция

Представители на работните групи на ГЕРБ и " Продължаваме промяната " - " Демократична България " се срещнаха в Народното събрание, с цел да обсъдят общата законодателна стратегия, която ще предложат, когато 49-ото Народно заседание стартира действително работа. Към момента Народното събрание не може да проработи, защото към момента не може да бъде определен ръководител.

Срещата продължи няколко часа, като след нея пред публицисти приказваха ръководителите на двете работни групи - Росен Желязков от ГЕРБ и Николай Денков от " Продължаваме промяната " - " Демократична България ". И двамата прецизираха, че диалози за бъдещо държавно управление не са водени.

В работна група от ГЕРБ с изключение на Желязков са още Десислава Атанасова, Екатерина Захариева, Радомир Чолаков и Рая Назарян. " Продължаваме промяната - Демократична България " пък е показана от Николай Денков, Лена Бориславова, Стою Стоев, Радостин Василев, Надежда Йорданова и Атанас Славов. Впечатление прави, че и двата преговорни екипа са формирани главно от адвокати.

" Обсъдихме законодателната рамка и уговорките по проекта за възобновяване и влизането ни в Шенген. Това са значителните политики. Ще бъдат прегледани и импортираните от служебното държавно управление закони. Утре продължаваме с нови срещи, а в сряда ще имаме обща позиция ", сподели Росен Желязков.

Той посочи, че не е обсъждано кой ще е ръководител на Народното събрание. Съдебната промяна обаче била сложена на масата, само че Желязков не даде повече детайлности.

От своя страна Николай Денков сподели, че има огромен брой законопроекти, които са били разисквани, и следва да се направи лист с тези, които са неотложни. Той също отхвърли да е имало диалози за кабинет, като добави, че това не е обвързване на работните групи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР