Представители на протестиращите служители на оръжейната фирма Емко влязоха в

...
Представители на протестиращите служители на оръжейната фирма Емко влязоха в
Коментари Харесай

Депутати от БСП приеха на разговор протестиращи от Емко

Представители на протестиращите чиновници на оръжейната компания " Емко " влязоха в постройката на Народното събрание за диалог с депутати от Българска социалистическа партия, съобщи БГНЕС.
Стотици чиновници на завода за муниции „ Емко” от Монтана и Трявна стачкуват от 11:00 чаа пред Народното събрание. Те са обезпокоени, че не се ли върне лицензът на завода, до две седмици могат да останат без работа.
Красимир Падарев, шеф на „ Емко-Монтана “ съобщи пред медиите, че, в случай че нещата не престават по този метод, „ Емко “ няма да може да издържи и по тази причина те са на митинг.
" Министърът на стопанската система сподели, че страната ще избави предприятието, само че от кого? „ Емко “ няма потребност да се избавя, само че „ Емко “ е в заплаха, тъй като му се вършат пречки и спънки на инат на всичко. Нарушава се законовият ред в страната. Пращат се инспекции, оправяме си нещата, още веднъж не ни връщат лиценза. Това е ситуацията. Всички проблеми сме отстранил ", съобщи той. Падарев изясни, че в завода в Монтана работят към 400 души, а в Трявна – 650 души.
Друг представител на протестиращите Славчо Демиев съобщи, че чака да се повлияе по законов метод на институциите да спрат желанието си да ги унищожават. " Вече съм изискал обществено среща с Министерство на стопанската система с документи и ще не преставам да я желая. Вероятно министърът си мисли, че ето аз, жителят, съм ниско долу в калта, с цел да желая среща с него. Но, аз съм същият жител, какъвто е и той и правата ми по Конституция са идентични с неговите ", сподели още Демиев. След това те и други протестиращи влязоха за диалог в стаята на ПГ на Българска социалистическа партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР