Представители на преговорните екипи на двете формации разговарят без присъствието

...
Представители на преговорните екипи на двете формации разговарят без присъствието
Коментари Харесай

Трети кръг преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, но не за правителство и шеф на парламента

Представители на преговорните екипи на двете обединения беседват без наличието на медии, за разлика от договарянията за поддръжка на мандати в предходното 48-о Народно заседание, когато всички срещи се организираха пред телевизионните камери.

" Опитваме се да създадем по този начин, че да има работещо Народно заседание. Знаете, че това зависи от мандатоносителя въпреки всичко. Разговаряме за Шенген, еврозоната, правосъдната промяна, КПКОНПИ. Разговорите не престават, виждате, не става за един ден ", съобщи Лена Бориславова от Политическа партия в коридорите на Народното събрание, представена от Нова телевизия.

По-рано депутатка от нейната политическа групировка призна, че няма да одобри възможна коалиция сред първите и вторите по резултат на вота.

" Аз персонално не бих преглътнала държавно управление с ГЕРБ, мисля, че и доста от моите сътрудници не биха. Такова е настроението в бургаската организация, откъдето аз пристигам ", съобщи по БНР Даниела Божинова, която е определена за народен представител от коалиция ПП-ДБ в Бургас.

Снимка: БТА

Докато партиите отхвърлят да договарят допустима фигура за ръководител на Народното събрание, то конституционният развой за връчване на мандат за ръководство е блокиран. Президентът не може да стартира консултациите с политическите сили и да даде на спечелилите от ГЕРБ-СДС мандат за сформиране на държавно управление, до момента в който 49-ото Народно събрание няма ръководител. В момента към момента сме на фаза първо съвещание на 49-ия парламент, защото краткотрайно председателстващият Вежди Рашидов не е блъснал звънеца. Това ще рече, че първото, тържествено съвещание на Народно събрание не е завършило, а то приключва единствено когато има определен ръководител.

След договарянията с ПП-ДБ по политики и цели е планувана и среща на ГЕРБ с " Възраждане ".

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР