Представители на правителствата на държавите членки на ЕС утре започват

...
Представители на правителствата на държавите членки на ЕС утре започват
Коментари Харесай

В ЕС започват разговори за координиран отговор на заплахата от нова COVID вълна

Представители на държавните управления на страните членки на Европейски Съюз на следващия ден стартират диалози за съгласуван отговор против възходящия брой случай на Коронавирус инфекции в Китай, предадоха международните организации, базирайки се на изказване на шведския ръководител на Европейски Съюз. Швеция, която сега ръководи общността, разгласи самодейността за такава среща, откакто диалозите на 29 декември м.г. завършиха без решения по въпроса.

В последните дни на 2022 г. , за да последват образеца й и да вкарат условие за негативен Коронавирус тест за пасажерите от Китай. Страната изрази паника от обстоятелството, че Пекин е подготвен да отстрани напълно рестриктивните мерки за пътешестване на 8 януари.

По време на срещата множеството страни от Европейски Съюз обявиха, че не виждат нужда от такава мярка макар решението на Китай да разхлаби пандемичните си ограничавания на фона на вълната от нови инфекции.

На фона на тези явни провокации на 29 декември  до държавните управления на Европейски Съюз, в което уточни, че би трябвало да обмислят неотложно разширение на геномното секвениране на инфекцията с COVID-19 и мониторинг на отпадъчните води, за разкриване на нови разновидности на ковид.

Еврокомисар Кириакиду предизвести, че общността би трябвало да бъде „ доста бдителна “, защото надеждните епидемиологични данни, както и данните от тестването в Китай са нищожни. Тя посъветва здравните министри на Европейски Съюз да оценят актуалните си практики за геномно секвениране на ковид и да ги вкарат неотложно като нужна мярка против заплахата.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР