Представители на ПП ГЕРБ почетоха днес паметта на жертвите на

...
Представители на ПП ГЕРБ почетоха днес паметта на жертвите на
Коментари Харесай

ГЕРБ почете паметта на жертвите на комунистическия режим

Представители на Политическа партия ГЕРБ уважиха през днешния ден паметта на жертвите на комунистическия режим. На възпоменанието пред Мемориала на жертвите на комунизма до НДК участваха ръководителят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев, депутатите Димитър Главчев, Десислава Атанасова, Христо Гаджев, Евгения Алексиева, Борислав Борисов и Лиляна Друмева, регионалният координатор на ГЕРБ-София и кмет на регион "Сердика " инж. Тодор Кръстев, както и още младежи от софийската организация на партията. Това оповестяват от пресцентъра на ГЕРБ.

Всички те поставиха цветя пред Мемориала и се поклониха пред паметта на жертвите на комунизма. През 2011 година държавното управление на Бойко Борисов дефинира 1 февруари като Ден за благодарност и респект към жертвите на комунистическия режим.



"Трябва да помним грешките от предишното. Само по този начин няма да ги допуснем още веднъж. За страдание, и в този момент следим опити от наследниците на комунистите за възобновяване на някои практики от тези времена в днешната политика. Комунистическият режим си е служил доста ловко с лъжата и операцията. Прийом, който следим и през днешния ден. Изкривява се действителността до неразбираемост и по този начин се въздейства върху мнението на хората. Много дълго комунистите са си служили точно с това. Неслучайно са били и запушвани всички канали, по които хората са могли да получат информация за цивилизования западен свят ", разяснява след събитието Георг Георгиев.



"Хиляди българи починаха, борейки се против незаконния комунистически режим. Примерът им би трябвало да ни дава сили и всеки ден да бъдем почтени техни наследници ", съобщи националният представител от ГЕРБ Лиляна Друмева, която е и ръководител на Съюза на репресираните от комунизма „ Памет “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР