Представители на повече от 20 страни, включително Израел, но нито

...
Представители на повече от 20 страни, включително Израел, но нито
Коментари Харесай

Франция организира форум за ограничаване на финансирането на Хамас


Представители на повече от 20 страни, в това число Израел, само че нито една арабска страна , ще се съберат в Париж в сряда, с цел да дефинират тактика по какъв начин да се ограничи финансирането на Хамас и нейните действия онлайн, споделиха трима дипломати, представени от " Ройтерс ".

Франция упорства дружно с Германия и Италия Европейският съюз да сътвори характерен режим на наказания против палестинската ислямистка формация след смъртоносната й

Френските дипломати обявиха, че желаят по-широка тактика , обхващаща допустимо най-вече страни, с цел да навреди на способността на групата да се финансира и да популяризира агитация в обществените мрежи.

Еднодневната конференция на политическите шефове на външното министерство ще стартира с презентация на Израел за " положението на опасността от Хамас " , преди да премине към сесии за ограничение на финансирането , съгласно дневен ред, забелязан от Ройтерс.

Презентации ще бъдат направени от Израел, Франция, Съединените щати - които ще очертаят актуалните наказания против Хамас - и самостоятелна организация, която се концентрира върху финансирането на тероризма.

Хамас употребява световна мрежа за финансиране , с цел да насочва поддръжка от благотворителни организации и другарски народи, прекарвайки пари през тунели в Газа или употребявайки криптовалути, с цел да заобиколи интернационалните наказания, съгласно специалисти и чиновници.

" Странно е, че няма да има арабски страни " , сподели посланик, чиято страна е поканена. Други двама дипломати също потвърдиха отсъствието на арабски страни и Турция.

Хамас, която е избрана като терористична организация от Европейския съюз и Съединени американски щати, е основала загадка мрежа от компании, ръководещи вложения на стойност 500 милиона $ в компании от Турция до Саудитска Арабия, заяви Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Техеран твърди, че оказва морална и финансова поддръжка на групировката. К атар е платил стотици милиони долари на ръководената от Хамас Газа от 2014 година насам, настояват публични лица.

Последната сесия на конференцията в сряда се концентрира върху битката с " терористичното онлайн наличие " и по какъв начин да се активизират принадлежности за противопоставяне на интензивността на Хамас в обществените медии.
 Франция, Германия и Италия поддържат наказания против Хамас
Франция, Германия и Италия поддържат наказания против Хамас

Дипломати обаче споделят, че ще бъде мъчно да се реализира нужното единогласие за забрани в целия ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР