Представители на посолството на САЩ мълчаливо присъстваха на откриването през

...
Представители на посолството на САЩ мълчаливо присъстваха на откриването през
Коментари Харесай

"Ню Йорк таймс": Войната в Украйна съживява оръжейни цехове из България

Представители на посолството на Съединени американски щати безмълвно участваха на откриването през януари на нова индустриална линия в Костенец. Церемонията бе пред предприятието, ниска запусната постройка в покрайнините на града. С новите работни места, които основава, заводът може да се трансформира в един от най-големите работодатели в Костенец. " Това е огромна договорка за града ", сподели зам.-кметът Маргарита Минчева. "

Това се споделя в обширна под заглавие " Български фабрики и секретни специфични групи: Как Западът търси руско оръжие ".

В нея се разказва възраждащият резултат на войната в Украйна върху сходни предприятия в Централна и Югоизточна Европа.

" [България] надалеч не е единствената страна, която тихомълком оказва помощ на Украйна. Люксембург доставя украинската войска с оръжие, създадено в Чехия. Брокери с пари от Съединени американски щати обикалят в търсене на снаряди по заводи в Босна и Херцеговина, Сърбия и Румъния. Англия сътвори специфична група за въоръжаване на Украйна, демонстрира документ, с който разполага " Ню Йорк таймс " и съгласно публично лице, осведомено с работата на тази група ", написа още изданието.

В публикацията се показва, че Според държавни оценки от октомври прогнозният експорт на въоръжение от България е надхвърлил предходната година 3 милиарда $ - пет пъти повече от продажбите през 2019 година (последната " естествена " за бизнеса година преди пандемията - бел.ред.)

В нея има отпратка към съответното дружество и церемонията, представена нагоре - Участък 104 на ТЕРЕМ-Цар Самуил в Костенец.

Министърът на защитата Димитър Стоянов откри новата индустриална линия за 122 мм фугасен снаряд на публична гала в ТЕРЕМ - Цар Самуил.

На нея участват министърът на защитата Димитър Стоянов, изпълнителният шеф на ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ Кръстю Кръстев и шефът на ТЕРЕМ-Цар Самуил Иван Стоянов.


" Компанията е произвеждала сходни артикули в интервала 1984-1988 година, които след това са били анулирани. Новото произвеждане се реализира по метода на вкарване на взривното вещество в тялото на гранатата с използване на високоефективни технологии. Новият 122 мм фугасен снаряд е боеприпасът за артилерийски системи гаубици 2С1 и Д-30. ", се споделя в известието.

Подробности очаквайте по-късно на.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР