Представители на полски и унгарски клубове са заявили билети за

...
Представители на полски и унгарски клубове са заявили билети за
Коментари Харесай

Полски и унгарски скаути ще гледат играчи в шампионата през уикенда

Представители на полски и маджарски клубове са декларирали билети за мачовете от българското състезание, които ще се играят в София през уикенда, оповестява Българска телеграфна агенция.

Отборите, които са изпратили свои скаути, са унгарските МТК (Будапеща) и Залаегерсег, както и водачът в полската втора дивизия ЛКС (Лодз). ЛКС ще бъде показан от скаута си за Балканите Лукаш Мика, който съвсем всеки сезон идва един или два пъти у нас за оглед на пазара.
 Стана ясна програмата за първия кръг от плейофите в efbet лига
Стана ясна програмата за първия кръг от плейофите в efbet лига

Плейофите в Топ 6 ще се открият с мача ФК ЦСКА 1948 - Левски

Въпреки историята си, МТК (Будапеща) сега е във втора дивизия в Унгария, само че три кръга преди края съвсем несъмнено си е подсигурил връщане в елита. Както е известно, в унгарската втора лига тимовете нямат право да употребяват чужденци и всеки спечелил промоция би трябвало да прави сериозна селекция, с цел да сътвори боеспособен тим за идната акция.

Залаегерсег пък завоюва купата на страната и ще играе в европейските шампионати, което значи, че ще би трябвало да обърне внимание на новите попълнения. За тази цел идва един от членовете на техническия съвет Марк Макаай.

Докато преди години тимове от Западна Европа оглеждаха български футболисти, в този момент претендентите са от Централна и Източна Европа, само че постоянно те идват за играещи в българското състезание чужденци, а не за родни гении. Но в сегашния миг Полша и Унгария са отлична дестинация за българските футболисти, защото финансовите параметри са много забавни, а и самите шампионати се употребяват с доверие от клубовете от Западна Европа на по-високо равнище.
 Димитър Пенев прикани БФС да вземе значимо решение
Димитър Пенев прикани БФС да вземе значимо решение

Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев разяснява една от най-обсъжданите тематики - тази с чужденците в родните тимове

Първият мач в проекта на мениджърите е Локомотив (София) - Арда (Кърджали) в събота, а незабавно по-късно ще заминат за Бистрица, където от 20:00 часа ще се срещнат ЦСКА 1948 и Славия.

В неделя на първо време ще бъдат на националния стадион за дербито на дъното Септември (София) - Пирин (Благоевград). От 20:15 часа на новия стадион " Христо Ботев " Ботев (Пловдив) и Лудогорец (Разград) затварят избора им.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР