Представители на Поколението Милениум - илюстратори представят своя изложба в

...
Представители на Поколението Милениум - илюстратори представят своя изложба в
Коментари Харесай

Ще се състои ли трудната среща илюстратори - издатели

Представители на " Поколението Милениум - илюстратори " показват своя галерия в границите на Панаира на книгата в НДК. В нея са показани 30 млади български илюстратори, главно работещи отвън България. Такива са и кураторът на изложбата Милена Радева и Мартина Андонова , която сега рисува детски книжки. Двете гостуваха в изнесеното предаване " Радиоприемница " на Радио София от НДК.

Поколението " Милениум " са хората, родени в края на 70-те до началото на 90-те години на предишния век, които стартират работа в годините към 2000-а, които в наши дни развиват интензивно творчеството си, в тази ситуация като илюстратори. Художниците се считат за млади създатели до 35-40 години, с цел да могат професионално да се развият и да изградят различим жанр, означи Радева:

Трябва да можеш да се подпишеш, под това, което представяш, с цел да си на равнището, на което искаш. Процесът на основаване на една илюстрация от време на време е доста комплициран и за една книга стоят седмици, от време на време месеци труд.

Днес от 16.30 часа в Мраморното предверие на НДК следва полемиката " Поколението Милениум - илюстратори " - сложната среща с българския издател ", в която вземат участие Милена и Мартина. Дискусията е подбудена от обстоятелството, че има цяло потомство или даже две генерации илюстратори, за които може да се откри информация. Милена Радева счита, че повода за " сложната среща " сред създатели и издания е, че най-често търсенето и предлагането става на две разнообразни места. Докато илюстраторите оферират творбите си най-вече в интернет, до момента в който издателите не употребяват толкоз интензивно " чудото интернет ", а по-често разчитат на персонални познанства.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР