Представители на Пентагона работят с компанията SpaceX на Илон Мъск,

...
Представители на Пентагона работят с компанията SpaceX на Илон Мъск,
Коментари Харесай

Bloomberg: Пентагонът и SpaceX блокираха използването на Starlink от руските окупатори на фронта

Представители на Пентагона работят с компанията SpaceX на Илон Мъск, с цел да попречат на съветските военни да употребяват интернет терминали Starlink на бойното поле в Украйна.
 
Bloomberg  пише за това с позоваване на ръководителя на отдела за галактическа политика на Министерството на защитата на Съединени американски щати Джон Плъмб. Отбелязва се, че по този въпрос Съединени американски щати " интензивно си сътрудничат с държавното управление на Украйна и SpaceX ".
 
" В момента сполучливо противодействаме на съветската приложимост на (Starlink, бел. ред.), само че съм сигурен, че Русия ще продължи да се пробва да откри способи да употребява Starlink и други търговски информационни системи. Това ще продължи да бъде проблем, мисля че се справихме с него и намерихме положителни решения както със Starlink, по този начин и с Украйна ", сподели той в изявление за Bloomberg News.
 
Джон Плъмб отхвърли да посочи какви способи или процедури се употребяват за ограничение на потреблението от Русия на портативни информационни терминали, които се свързват с флотилията от спътници в ниска орбита на SpaceX. Представители на украинското държавно управление също не разясниха.
 
Изданието отбелязва, че терминалите Starlink към момента се популяризират за продажба в Русия на платформи като уеб страницата за електронна търговия Ozon. Продавачите настояват, че работят под абонамент на името на поданици на европейски страни, където технологията е лицензирана.
 
Министърът на цифровата промяна на Украйна Михайло Федоров съобщи, че до май 2022 година Украйна е получила 10 000 терминала Starlink, които обезпечават сериозни връзки във войната против съветските нашественици. Впоследствие Пентагонът разпореди на SpaceX едногодишен контракт за $23 млн. $, който завършва този месец.
 
Запитан за статута на контракта, представителят по галактическата политика Омар Виляреал съобщи, че работят за удължаването му до ноември.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР