Представители на пътния бранш се срещнаха с министъра на регионалното

...
Представители на пътния бранш се срещнаха с министъра на регионалното
Коментари Харесай

Комитова се срещна с пътния бранш в опит за туширане на напрежението

Представители на пътния отрасъл се срещнаха с министъра на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова в отрасловото министерство. По-рано те завършиха петия народен митинг в София, където струпаха тежка техника - снегорини и камиони на жълтите павета и пред Министерство на регионалното развитие, в израз на тяхното неодобрение.

„ Заплатите на тези служащи са на техните шефове и притежатели. Такава обстановка няма – виждам медийни предавания по какъв начин пътни строители се оплакват, че от 4 месеца не са получавали заплати “, съобщи Комитова и посочи, че това не е отговорност на страната, защото на процедура нямат трудово-правни връзки със самите компании.

Лазар Лазаров , изпълнителен шеф на браншова камара „ Пътища “, уточни, че измежду членовете на камарата има и такива компании, които имат з атруднения да изплащат заплатите на служащите. " Става въпрос за компанията, която поддържа пътната инфраструктура в област Перник. Всички останали компании получават заплатите си с помощта на притежателите, а не на страните. В интервал на 6 месеца сдруженията не се получавали своето заработено по отношение на страната. Компаниите имат сключвани надлежни контракти. Само преди 2 месеца беше осъществено заплащане към държавната компания „ Автомагистрали “, останалите не са получили и един лев. Никой не е споделил, че сега на подписването на контракта, че с а противозаконни или неточни ", уточни той и посочи, че виновността не е тяхна за това, в случай че е по този начин.

Представителите на пътния отрасъл увериха, че става въпрос за браншови митинг, а не за политически или синдикален подобен, защото има да се вземат решение доста проблеми в бранша.


 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР