Представители на партията на сръбското малцинство „Сръбска листа“, която ще

...
Представители на партията на сръбското малцинство „Сръбска листа“, която ще
Коментари Харесай

„Сръбска листа“ на консултации в Белград преди избора на нов косовски кабинет

Представители на партията на сръбското малцинство „ Сръбска листа “, която ще взе участие в състава на новия косовски кабинет, е била на съвещания в Белград преди днешното съвещание на Народното събрание, на което би трябвало да се гласоподава новата власт.
Представители на партията са се срещнали с Марко Джурич, който е шеф на Службата за Косово и Метохия към сръбското държавно управление.
Според албански медии Белград ще желае от „ Сръбска листа “ да изиска гаранции от новото косовско държавно управление за образуване на Общност на сръбските общини, за която е подписан контракт в Брюксел преди четири години. Също по този начин ще се желае и гарантиране на сигурността на всички сърби в Косово, както и отбрана на сръбските религиозни и културно-исторически обекти на територията на страната. Според медиите не е изключено даже да бъде проведена среща с президента Александър Вучич.
Очаква се по време на парламентарното съвещание, планувано за 18 ч. локално време, посоченият за възможен министър председател Рамуш Харадинай да заяви състава на новия кабинет, в който сръбската партия ще има три министерства.
За да бъде гласувано новото държавно управление, то би трябвало да получи утвърждението на 61 души в Народното събрание. В момента обединението на Харадинай разполага с 62 гласа, девет от които са на „ Сръбска листа “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР