Представители на партия Възраждане, начело със своя председател Костадин Костадинов

...
Представители на партия Възраждане, начело със своя председател Костадин Костадинов
Коментари Харесай

Костадинов: Български учители са заплашвани, за да отричат турското робство

Представители на партия " Възраждане ", отпред със своя ръководител Костадин Костадинов желаеха пояснение от министъра на образованието Красимир Вълчев, поради неодобрение от новите образователни стратегии по история.
Лидерът на " Възраждане " сигнализира, че на семинари през годината, проведени от МОН,  са били поканени учители, които са обучавани по новите методите за образование по история.
По думите на Костадинов, те плануват една цялостна преоценка на българската история, в която нямало турско иго и хората непринудено са си давали децата на еничари .
Сподели с твоите другари
Твърдяло се още, че по този метод хората са желали да обезпечат обществен разцвет на децата си или че " имали по 6-7 момчета и с едно повече или по-малко, все тая ".
Имало и закани към учителите , които преподават, че е имало турско иго. Затова от " Възраждане " желаят среща с просветния министър Красимир Вълчев дали това е политика на министерството или самосиндикални дейности на обучителите, които са участвали на обучителни семинари.
От " Възраждане " изпратили писмо до МОН предходната седмица, само че не получили отговор. По думите на Костадин Костадинов министрите се усещат като полубогове и богоизбрани .

Той напомни, че от партията са изпратили сходно писмо до Министерство на външните работи и получили отговор, като през идната седмица ще имат среща и с Външно министерство.
От " Възраждане " изчакаха министър Вълчев, който участваше в церемонията по желание на преподавател №1 да търсят сметка на МОН.
В къс диалог с Костадин Костадинов, министърът съобщи, че сега няма време да беседва, само че е склонен на среща с представители на " Възраждане " през идната седмица.
Симпатизантите на партията носеха плакати " МОН, за кого работите " и " Съд, оставка, затвор ".
" Никой не би трябвало да пипа нашата история, никой ! ", настоя Костадин Костадинов и добави, че гаврата с българската история е безусловно неприемлива и би трябвало да се криминализира .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР