Представители на партия се срещнаха с президента Румен на Дондуков

...
Представители на партия се срещнаха с президента Румен на Дондуков
Коментари Харесай

ГЕРБ на протоколна среща при Радев - партията на Борисов обяви намерението си да е твърда опозиция в парламента. Десислава Атанасова към президента за терора над Труд: Кой е издал заповед една медия да осъмне с барикадиран вход

Представители на партия се срещнаха с президента Румен на " Дондуков " 2. Срещата е от поредицата съвещания, които президентът прави през днешния ден и на следващия ден, преди да връчи първия мандат за сформиране на държавно управление.

Пред представителите на обявиха катергорично желанието си да бъдат в съпротива в 47-ото Народно заседание.

" Вярвам, че разбирате, че след изборите има избрана смяна и всички би трябвало да се съобразяваме с тази смяна. Последните две служебни държавни управления, които назначих демонстрираха, че могат да обединят хора с разнообразни политически възгледи. Както хората чакат от вас да имате градивно държание, само че мога да ви заявя, че както бях сериозен към вашето ръководство, ще бъда сериозен и към всяко ръководство “, сподели Румен Радев.

" Убеден съм, както загатнах, вие разбирате тези нови действителности и чакам в действителност градивно и отговорно държание на съпротива “, добави той.

" Благодаря за поканата. Тук сме да заявим нашата позиция на съпротива по отношение на новото ляво демократично държавно управление. Месеци на чегъртане белязаха тази година. Въпреки това нашата коалиция е втората политическа мощ в 47-ото Народно заседание. Гарантираме, че ще бъдем знаеща и можеща съпротива ", съобщи Десислава Атанасова.

От свое име и от това на сътрудниците ми ви давам обещание, че в случай че държавното управление, което ще образуват от четирите партии, има потребност от помощ и съвет, те ще получат такава помощ и съвет. Обещавам ви, че всяка неточност ще бъде посочена и осветявана, продължи Атанасова.

Тя не се съгласи с оценката, която Румен сложи на двете си служебни държавни управления. По думите й, те не са дали отговор на упованията на българските жители във връзка с няколко рецесии.

" Не оценяваме оптимистично това, което следва за България. Реалната оценка е, че предстоят рецесии. Трябват мостове. Обществото ни е прекомерно разграничено. Считам, че през тази година президентската институция да го раздели. Надявам се с новия ви мандат стилът на ръководство да е различен. Сериозно ни безпокои, че откакто репресивните органи на страната посещаваха членове на избрани политически партии, университети, през днешния ден има и навлизане в самостоятелна медия. Призовавам президентската институция да вземе отношение и да съберете нужната информация за какво и кой е издал заповед една медия, сериозна, е осъмнала с барикадиран вход и неспособност публицистите да заемат работните си места “, означи тя.

Радев попита Десислава Атанасова коя е медията. " Вестник " Труд " “, отговори му тя.

Не се греша в работата на изпълнителната власт. Спазвам строго Конституцията. Доколкото знам, става въпрос за неплащани дълго време налози. Това би трябвало да се ревизира. Мисля, че имате задоволително запас да помогнете на тази медия, сподели Радев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР