Представители на партиите, които преговарят за съставянето на правителствена коалиция

...
Представители на партиите, които преговарят за съставянето на правителствена коалиция
Коментари Харесай

Участниците в коалиционните преговори в Германия опитват да изгладят различията си


Представители на партиите, които договарят за съставянето на държавна коалиция в Германия, се събраха нощес в Берлин, единствено няколко дни откакто отложиха договарянията си поради различия по тематиката бежанци, заяви ДПА.

Не е ясно какво тъкмо е било обсъждано на траялата близо три часа среща сред представители на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел, Християнсоциалния съюз (ХСС), Свободната демократическа партия и на " Съюз 90/Зелени ".
На срещата им в четвъртък те не можаха да се спогодят за бежанската политика. Консервативният ХСС си държи на настояването за таван на броя на бежанците, влизащи в Германия, до момента в който зелените желаят бежанците да имат правото да доведат фамилиите си в Германия, описаха пред ДПА взели участие в диалозите.

Днес дребна група договарящи възнамеряват да обсъдят образованието, цифровото развиване, трудовите въпроси, пенсиите и опазването на здравето. Следобед по-голям контингент от над 50 души ще се съберат да обсъдят постигнатия до момента прогрес в съдружните договаряния.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР