Представители на партии и на президентската институция на Република Северна

...
Представители на партии и на президентската институция на Република Северна
Коментари Харесай

Днес откриват пропагандния македонски клуб в Благоевград

Представители на партии и на президентската институция на Република Северна Македония ще участват на откриването на по този начин наречения македонски културен клуб " Никола Вапцаров " в Благоевград, оповестено за 12 часа. 

Основен основател за разкриване на македонски културен клуб в Благоевград е Сдружението за отбрана на  самостоятелни човешки права ,  което е оповестено от  българския  съда  като противоконституционно и нелегално, и сега тече процедура по неговата дерегистрация.

До момента присъединяване на публични лица от югозападната ни съседка са  удостоверили водачът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски и Миле Бошняковски, шеф на кабинета на президента Стево Педаровски. Премиерът на РСМ Димитър Ковачевски съобщи, че няма да участва, само че приготвя документи с публично искане до българската страна за легитимирането на клуба

От 11 часа пред паметника на Гоце Делчев в Благоевград стартира и кротичък митинг на жители, събрали се в обществените мрежи. Те се афишират против опитите за  легитимиране на незаконни и противоречащи на Конституцията на България центрове в " сърцето на Пиринска Македония ". Частната самодейност, наречена " македонски културен клуб " съгласно тях е  следващата антибългарска провокация от страна на политиците в Скопие. Според Конституцията България е еднонационална страна, а в Преспанското съглашение е записано, че македонско малцинство в страната ни няма.   

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР