Представители на партии и кандидат-кметове и общински съветници в Петрич

...
Представители на партии и кандидат-кметове и общински съветници в Петрич
Коментари Харесай

Кандидат-кметове нахлуха в ОИК-Петрич, МВР се намеси

Представители на партии и кандидат-кметове и общински съветници в Петрич са нахлули помещението на Общинската изборна комисия /ОИК/ и залата, в която се одобряват изборните резултати нощес. Стигнало се е до полицейската интервенция , а от ОИК са решили да преустановят работа за 3 часа.

Всичко е почнало към 21:30 часа , когато наблюдаващи, покровители и участници във вота са нахълтали в помещението, където заседава ОИК и са поискали да останат там, защото нямали доверие в работата й и се съмнявали в операция. Председателят на комисията Борислав Коконов изясни пред „ БНР “:

„ Представители на партии, претенденти за кметове и общински съветници нахълтаха и започнаха да снимат и да нагрубяват членовете на ОИК. И нещата, които се говореха, че нямат доверие на цялата комисия. Точният израз беше: „ Ще ви висим на главите, тъй като ви нямаме доверие “. “

Стигнало се както до физическа неспособност работата  да продължи, по този начин и до заплаха да бъде компрометирана анонимността на вота при броенето на бюлетините. Заради това се намесили и полицейски чиновници.

„ Оставихме полицията да управлява договарянията, защото ние не успяхме да се оправим с тях. Договорката беше с Министерство на вътрешните работи, в случай че видят, те да извадят телефон, защото имаше и такива случаи, да ни снимат нас, което нямат право, да бъдат отстранявани неотложно “, разяснява още Коконов, уточнявайки, че представители на няколко партии са основали обстановката.

Едва към 01:30 часа е траяла работата на ОИК-Петрич. Централната изборна комисия и Прокуратурата са били известени за случая.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР