Представители на още един вид голяма котка дадоха положителен тест

...
Представители на още един вид голяма котка дадоха положителен тест
Коментари Харесай

COVID-19 натръшка екзотични животни

Представители на още един тип огромна котка дадоха позитивен тест за COVID-19, този път става дума за снежни леопарди, заяви Си Ен Ен.

Това е шестият скотски тип, за който е доказано, че негови представители могат да се заразят с ковид след контакт с хора. Три снежни леопарда, два мъжки и един женски, са дали позитивни проби за ковид в зоологическата градина в Луисвил, оповестиха управляващите.

"Първо беше доказана инфекцията на женската. И трите леопарди, чиито признаци са "леки " и включват хрипове и суха кашлица, се чака да се възстановят изцяло ", съобщи във видеооизявление шефът на зоопарка в Луисвил Джон Уолчак.

Леопардите евентуално са били инфектирани от асимптоматичен член на личния състав "въпреки защитните ограничения, подхванати от зоопарка ", оповестиха от Службата за ревизия на здравето на животните и растенията

Малко евентуално е леопардите - или други животни - да съставляват забележителен риск при предаването на вируса на хората, защото COVID-19 се популяризира основно сред хората.

Снежните леопарди са един от най-малко шестте скотски типа, които се заразяват с ковид след непосредствен контакт с хората. Първият беше малайски тигър в зоопарка в Бронкс, който през април беше тестван позитивно за ковид, откакто сподели признаци на респираторно заболяване.

До края на месеца осем от огромните котки в зоологическата градина, в това число четири други тигъра и три африкански лъва, дадоха позитивни резултати при тестване.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР