Представители на областите Разград, Велико Търново, Габрово, Русе и Силистра

...
Представители на областите Разград, Велико Търново, Габрово, Русе и Силистра
Коментари Харесай

В Северен централен район обсъждат инициативи за развитието на туризма

Представители на областите Разград, Велико Търново, Габрово, Русе и Силистра разискват хрумвания за взаимни начинания за развиването на туризма на работна среща в лудогорския град. Домакин на форума на тематика „ Разработване на План за взаимни действия на регионалните шефове от Северен централен регион в областта на туризма “ е Интерактивният музей в Археологическия резерват „ Абритус “. 

В работната среща, проведена по самодейност на регионалния шеф на Разград Деян Димитров вземат участие представители на петте области, които са включени в създаването на проекта, шефове на музеи, специалисти. 

В първия панел беше показан туристическият капацитет на областите в Северен централен регион.

Видовете туризъм, които се развиват сполучливо в района са исторически, авантюристичен, набожен, културен и круизен, сподели старши специалистът в регионалната администрация в Русе Вероника Гечева. Сред мощните страни за развиването на туризма в региона тя открои естествените дадености, множеството обекти от националното и международното завещание, развитата артистична общественост. Като слаби страни, които се обрисуват в туристическия профил на Русенска област, Гечева уточни дефицитите в онлайн представянето на локалните дестинации, затруднената транспортна досегаемост към туристическите атракции в региона, неналичието на условия за хора с увреждания.

Посещенията в област Велико Търново са най-вече от български туристи, като престоят им е къс. Чуждестранните туристи, посетили региона, са най-много от Румъния, Англия, Япония, Франция, Германия, Испания, сподели Илиян Илиев от регионалната администрация във Велико Търново. Той посочи, че най-развит в района е културно-историческият туризъм.

Диляна Парашкевова от регионалната администрация в Силистра уточни, че региона има предпоставки за усилване на туристическия интерес от Румъния, заради географската си непосредственост. 

По думите на Михаела Стоянова от регионалната администрация в Габрово, профилът на таргетирания екскурзиант е самостоятелно или фамилно пътуващ, със междинни приходи и главно екологична, културна или фестивална устременост като цел на гостуването в района.  

Презентация на туристическия профил на област Разград направи шефът на дирекция в регионалната администрация Светлин Симеонов. Той уточни, че най-успешно в района се развиват културният, събитийният и ловният туризъм. 

Чрез мултимедийни презентации бяха показани и най-атрактивните туристически обекти, събития и любопитни обстоятелства за петте области.

Работната среща продължава с разискване на хрумвания за интегрирани туристически артикули. Участниците във форума ще набележат и съответни стъпки за осъществяване на проекта за взаимни действия в областта на туризма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР