Представители на Обединението за честни избори припомниха основните изборни нарушения,

...
Представители на Обединението за честни избори припомниха основните изборни нарушения,
Коментари Харесай

Дописване, гласуване с чужда картна и помощ от СИК: Наблюдатели припомниха основните шашми на изборите

Представители на Обединението за почтени избори припомниха главните изборни нарушавания, за които ще наблюдават в деня на изборите на 2 април. Организацията ще следи 150 секции в страната, които дефинират като “рискови ”. В тях се следят всеобща промяна на желанията на гласоподавателите, която мъчно може да се изясни.

От обединяването обявиха в " Лице в лице " по БТВ, че връщането на хартиената бюлетина носи риск за честнотостта на вота.

Явленията, за които самостоятелните от партии наблюдаващи ще наблюдават са гласоподаване с непознати персонални карти, придружители на хора, които нямат потребност от тях, или член на СИК да пусне гласа вместо гласоподавателя.

Обединението за почтени избори ще следи и броенето на бюлетините. Целта е да не се допусне така наречен “дописване ”, когато се прибавят персонални данни на хора, които не са дали своят вот действително. Наблюдателите обясниха, че постоянно нарушаванията в изборите се вършат от хора в комисиите, които единствено официално са представители на избрани политически сили. Партиите нямат потенциал да обезпечат хора във всички 12 000 секции в страната. Те употребяват чиновници на общинската администрация, която пък зависи от избрана политическа мощ. Така в комисиите се вършат нарушавания, само че никой не алармира за това, обясниха Обединението за почтени избори.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР