Представители на неработещи заради противоепидемичните мерки дейности, които не са

...
Представители на неработещи заради противоепидемичните мерки дейности, които не са
Коментари Харесай

Протест поиска оставката на Сачева

Представители на неработещи поради противоепидемичните ограничения действия, които не са получили поддръжка от страната, желаят оставката на министъра на труда и обществената политика Деница Сачева на митинг пред Министерски съвет през днешния ден, заяви БНР.

Демонстрантите, които са няколко десетки, са подкрепени от придвижването „ Изправи се.БГ “.

Недоволните са притежатели и работещи в заведения, фитнеси, просветителни и танцови школи, артисти. Те желаеха оставките и на премиера Бойко Борисов, на вицепремиера Томислав Дончев, на икономическия министър Лъчезар Борисов, както и на Сачева.

За да се включат в демонстрацията в София са пристигнали и хора от други градове, които настояват, че обезщетенията за затворения им бизнес, които е трябвало да бъдат изплатени до края на предходната година, към момента не са стигнали до тях. Става дума за обещаната от МТСП помощ от 24 лева дневно, както и държавната помощ за самоосигуряващите се и притежателите на компании.

Хора, получили парите си, се постанова да ги връщат назад поради това, че компанията им е включена в описите простъпка.

Според данни на организацията по заетостта, които по-рано цитира водачът на „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова, до края на декември утвърдените за помощта от 24 лв. дневно обезщетение за чиновниците са 14 500, само че не е ясно какъв брой хора действително са получили парите си.

Собственици на затворени компании от Шумен, Плевен, Стара Загора и Бургас настояват, че помощта, която е трябвало да бъде изплатена още до края на предходната година не е достигнала до тях и ще се включат в митинга през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР