Представители на недоволните гръцки фермери решиха да влязат с тракторите

...
Представители на недоволните гръцки фермери решиха да влязат с тракторите
Коментари Харесай

Гръцките фермери ще щурмуват с трактори Атина

Представители на недоволните гръцки фермери взеха решение да влязат с тракторите си в Атина във вторник, откакто държавното управление не извърши настояванията им, изключително настояването за необлагаемо дизелово гориво.

Решението беше оповестено след общонационално събиране на аграрни синдикалисти в Никая, Лариса, през днешния ден. Допълнителните ограничения ще включват блокади на пристанища и митнически служби.

Според известията фермерите са поискали среща с министъра за отбрана на жителите Михалис Хрисохоидис, с цел да уредят тракторите да получат позволение да стигнат до столицата, където ще се организира протест.

Профсъюзният водач Ризос Марудас съобщи, че фермерите в други елементи на Гърция също ще блокират автомагистрали, пристанища и гранични пунктове на този ден.

" Искаме жителите на Атина да се отнесат към митинга като към нещо, което е и в техен интерес, тъй като намаляването на индустриалните ни разноски може да донесе качествена и евтина продукция на трапезата на всяко семейство ", сподели той пред публицисти след срещата.

Въпреки че предлага някои отстъпки на земеделските синдикалисти, консервативната администрация неведнъж е заявявала, че бюджетните ограничавания не оставят доста място за доста нарастване на разноските.

Във вторник Марудас и други синдикалисти се срещнаха в Атина с министър-председателя Кириакос Мицотакис, който предложи да се понижат разноските на фермерите за сила. Правителството упорства, че не разполага с бюджетни средства, с цел да предложи по-големи отстъпки.

Фермите в " житницата " на Гърция Тесалия претърпяха огромни вреди по време на смъртоносните наводнения предходната година.

" Основните ни претенции не бяха изпълнени и ние имаме вяра, че като продължим и засилим митингите си. Имаме късмет държавното управление да извърши настояванията ни ", сподели Марудас.

Той добави, че в навечерието на митинга в Атина земеделските производители ще се опитат да блокират пътища в цялата страна.

През последните месеци сходни митинги обгърнаха Европа, като земеделските производители на континента излязоха по улиците, с цел да изразят недоволството си от инфлацията, задграничната конкуренция и разноските за битка с изменението на климата.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР