Представители на най-голямата организация на товарни превозвачи в Западна Румъния

...
Представители на най-голямата организация на товарни превозвачи в Западна Румъния
Коментари Харесай

Товарните превозвачи в Румъния: От преговорите с Австрия за Шенген получихме само прах в очите

Представители на най-голямата организация на товарни превозвачи в Западна Румъния считат, че съглашението за отчасти приемане в Шенген за морския и въздушен превоз на страната е единствено ход за машинация и приканват румънското държавно управление да форсира дейностите си за присъединение и по суша през 2024 година, като се има поради, че румънската стопанска система и общество " са надълбоко наранени от опашките по границите ", предаде румънската организация Аджерпрес.

Заместник-председателят на Асоциацията на работодателите на товарните превозвачи " Европа 2002 " (APTE 2002) Дорин Поп съобщи пред Аджерпрес в четвъртък, че частичното присъединение към Шенген няма да има забележими резултати върху стопанската система и обществото .

" Това, което Румъния получи от договарянията с Австрия, е единствено прахуляк в очите, а може би даже не и това. Въздушният и морският трафик в Румъния е най-малък в съпоставяне със сухопътния, без значение дали става дума за хора или артикули. Летищният надзор за документите към момента ще съществува, а километричните опашки по сухопътните граници ще останат " , съобщи Поп.

Той добави, че в сряда следобяд опашката от камиони на границата с Унгария е била четири километра, а времето за очакване на леки коли на изхода е било от няколко часа.

" Опашките по границите оказват мощно въздействие върху обществото и стопанската система. Като представителна организация на сектора на товарните транспорти ние сме доста разочаровани от това съглашение и настояваме за активизиране на дейностите и договарянията за обезпечаване на съответна дата за присъединение през 2024 година и със сухопътните граници ", означи Дорин Поп.

Той съобщи, че в случай че сухопътните граници останат отвън Шенген, 2024 година ще бъде доста сложна година за превозвачите , " тъй като пътните такси ще се усилят в цяла Европа, застраховките на товарите и камионите са поскъпнали, както и полиците за застраховка " Гражданска отговорност " на транспортните средства. Всички тези разноски в последна сметка ще доведат до повишение на цените на рафтовете ".

Асоциацията на работодателите на товарните превозвачи " Европа 2002 " е със седалище в западния румънски град Арад и съставлява към 2200 компании в сектора, които ръководят над 15 хиляди камиона.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР