Представители на най-голямата опозиционна партия в парламента ГЕРБ дадоха извънреден

...
Представители на най-голямата опозиционна партия в парламента ГЕРБ дадоха извънреден
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да участва в осигуряването на кворум до деня на гласуването на правителството

Представители на най-голямата опозиционна партия в Народното събрание ГЕРБ дадоха ексклузивен брифинг в Народното събрание. Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви на медиите и обществеността, че днешното заседение по чуването на премиера в оставка Кирил Петков и министърът на енергетиката, също в оставка, преднамерено са засекретили съвещанието.

" Това ли е задачата? Това ръководство да прикрие следващия си неуспех. Тези същите избираха преди месеци състав на КЕВР. Помните ли бодряшките им изявления, че цената ще е друга, по-ниска? ", напомни тя.

" Помните ли Лена Бориславова, която обикаляше всички малките екрани, то не бяха за какво това, за какво това, че цената на газа ще е четири пъти по-ниска? ", продължи Атанасова. " Вчера стана ясно от управлението на " Булгаргаз ", че цената ще е с 32% по-нагоре, а газ няма ", акцентира ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

" Нашата парламентарна група намира, че повече няма място в пленарна зала. Вчера се четяха шест часа някакви отчети, единствено и единствено някакви случайници да се запишат, че шест месеца не са стояли неми като риби. Днес същото - час и половина диспути по най-важната тематика - цената на енергоносителите. Тема, която дефинира и цената на хляба, и на топлото. В този смисъл няма никакъв мотив няма нашата парламентарна група да бъде в зала, да прави кворум и да оказва помощ на това агонизиращо Народно заседание ", заяви Десислава Атанасова.

 Теменужка Петкова, ГЕРБ Теменужка Петкова, ГЕРБ Източник: Zonanews
" Какво секретно могат да ни покажат в зала тези хора, като единствената компания, която доставя, е " Булгаргаз "? Тази компания няма секретно деловодство. Това, което направиха през днешния ден, е скандално. Председателят се опита да прикрие следващата неистина на Кирил Петков ", съобщи някогашният енерегиен министър и народен представител Теменужка Петкова.

" Управляващите сега засекретиха бомбата, която поставят пред идващия длъжностен кабинет. Следващият длъжностен кабинет на Радев ще бъде изправен пред неналичието на газ. Не единствено, че ще е безценен, а няма да го има и ще взема решение кое дружество ще работи и кое не. Пред идващия кабинет през зимата е заложена нуклеарна бойна глава. Представете си в случай че за " Топлофикация-София " няма газ. Цената за юли е поискана да бъде утвърдена на 186 лева и стотинки - това е рекордна цена за всички времена! Ето това съставлява " Промяната " - неистина от началото до края! Ядрена бойна глава за идващия кабинет и бомба пред служебния кабинет ", добави националният представител от ГЕРБ-СДС Делян Добрев, също някогашен министър на енергетиката.

" Неедократно заявих, че ние ще бъде в пленарна зала и 59 ще гласуваме срещу, в случай че има импортирано предложение за кабинет. Говоря за безпредметното наличие в пленарна зала и във вчерашния, и в днешния ден ", изясни Десислава Атанасова.

" Издирват се най-малко 10 танкера до края на годината. Трябват ни 10 танкера. " Чирен " е цялостен на 35% ", означи Добрев.

 Делян Добрев- Делян Добрев- Източник: Zonanews
" Как да бъде вкаран Бойко Рашков за гласоподаване? Това е неуместно! За да бъде вкаран, то следва да бъде отговорено минимум на три въпроса от този, който ще го вкара - има ли Бойко Рашков инспекции в КПКОНПИ - една, две или три? Питам - този ли, против който има инспекции, ще се бори с корупцията. Изглежда всичко това несериозно по този начин, както Атанасов се бори с Българска социалистическа партия и депутинизацията ", още веднъж се изрече Десислава Атанасова.

Тя изясни, че съвещанията на комисиите в Народното събрание се организират. И приведе за образец, че е имало съвещание по обществена политика и от ГЕРБ са били там. Днес пък щяло да има съвещание с чуването шефовете на ДАР и ДАНС - комисията по надзор над службите, управлявана от нея.

" Има обстановки, в които никой не може да помогне, да вземем за пример - когато един човек почине не можеш да го съживиш. Дотам ни докараха " Промяната " ", означи Делян Добрев.

" ГЕРБ няма да взе участие в обезпечаването на кворума на Народно събрание до деня на гласоподаване на държавното управление, когато ще сме в пленарна зала, с цел да гласуваме " срещу ", написа винути по-късно във Facebook ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

 Постът на Десислава Атанасова Постът на Десислава Атанасова Източник: Скрийншот/Facebook
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР