Представители на Народния театър „Иван Вазов начело с техния директор

...
Представители на Народния театър „Иван Вазов начело с техния директор
Коментари Харесай

Звездите на Народния театър благодариха на медиците от „Софиямед“

Представители на Народния спектакъл „ Иван Вазов " отпред с техния шеф Мариус Донкин и звездите на трупата Аня Пенчева и Георги Мамалев през днешния ден персонално посетиха медиците от COVID-19 отделението на УМБАЛ „ Софиямед ". Поводът бе да им поднесат специфични дарове от името на цялата натрупа на театъра и да им пожелаят хубави, спокойни и здрави дни през новата година.
Актьорите сервираха своите благодарности на медиците, които в интервал на международна пандемия неразделно са до пациентите си на първа линия. Те изрекоха признателност и на управлението на академични медицински комплекс „ Софиямед ", който съвсем през цялата минала година се грижеше безплатно за PCR и антигенните проби на всички артисти и чиновници на Народния спектакъл.
Директорът на театъра Мариус Донкин ден по-рано се срещна персонално със притежателя на УМБАЛ „ Софиямед " доктор Михаил Тиков, с цел да му сервира и специфична благодарствена грамота. Плакет получиха през днешния ден и медиците от Covid-19 отделението на „ Софиямед ", шефът на болничното заведение доктор Йордан Пелев и шефът на ДКЦ „ Софиямед " доктор Тинка Данчева като самопризнание за поддръжката им към театъра и изкуството в сложната 2020 година.
„ Изпитвам горделивост, че има толкоз положителни лекари и експерти, признателен съм, че имаме хора, готови за тежки пандемии. Независимо, че при първата вълна всички бяха комплицирани, в този момент лекарите са с повече познания и умения и знаят по какъв начин да лекуват тази тежка болест. Желая им здраве, да се пазят и нека тази година бъде по-добра от онази, която изпратихме ", сподели Георги Мамалев. Аня Пенчева също благодари персонално на медиците от „ Софиямед " и се снима за спомен с шеф отделението доктор Ценка Георгиева и нейните сътрудници лекари, сестри и санитари.
В знак на признателност и като поклон към това, че нямат време да отидат на спектакъл, само че театърът ги обича, Георги Мамалев изнесе спонтанен петминутен театър за екипа на Covid-отделението с хумористични фрагменти от моноспектакъла си „ Разбираш ли ме вярно? ", а по-късно дружно с Аня Пенчева и Мариус Донкин връчиха благодарствените грамоти.
„ Вие лекувате телата, а ние - душите - по тази причина ви благодарим и ви чакаме в театъра ", сподели шефът на медиците.
Лекарският екип пък се отблагодари на Народния спектакъл, като подари торта и бонбони за екипа и им пожела да бъдат здрави.
С акцията „ ТЕАТЪРЪТ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) АПЛОДИРА ", която започва в края на предходната година с благотворителния концерт-спектакъл „ Част от сбирка " с присъединяване на артиста Иван Юруков, Народният спектакъл насочи обръщение към всички на първа линия и към цялото общество да продължим да бъдем дружно в днешните сложни времена. Благодари на своята аудитория, окуражава всички неуморни медици в борбата с Covid-19, покланяйки се на всеки виновен българин, който в огромното тестване мисли за опазването на другите към себе си - все едно дали на работното място, в театралната зала, в публичния превоз, в магазина, на улицата...
Чрез „ Театърът ви приветства " Народният спектакъл „ Иван Вазов " приканва своите фенове и другари да благодарят персонално и поименно на медици и здравни служащи, които са го подкрепили в сложен миг по време на пандемията. В специфична секция на уеб страницата си и на мониторите на касите театърът ще разгласява имената на тези медици, а описът ще се добавя и обновява.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР