Представители на над 20 инициативни комитета се събраха на протест

...
Представители на над 20 инициативни комитета се събраха на протест
Коментари Харесай

Протест срещу презастрояването и бетонните гета в София

Представители на над 20 инициативни комитета се събраха на митинг пред Столична община против презастрояването, строителството в парковете и междублоковите пространства. Протестиращите упорстват за проверка на съществуващите подробни устройствени проекти, които разрешават новото застрояване и утежняването на качеството на живота на столичани.

Крайно време е да има сериозна проверка в законността на осъществените реституции, заменки и устройствени процедури, които са довели до унищожаването на зелените площи в София, съобщи омбудсманът Мая Манолова, която участва на акцията на самодейността " Обединена София " против презастрояването. На митинга пристигнаха и представители от съвсем всички политически групи в Столичния общински съвет (СОС), който в четвъртък организира постоянното си съвещание.

Манолова поддържа настояванията на гражданските организации и съобщи, че са изцяло прави да желаят Столичният общински съвет да спре всякакво изговаряне по устройствените проекти, които се отнасят до огромно строителство и до похищения върху зелени площи, градинки, междублокови пространства.

Манолова обаче добави, че уголемява това искане и във връзка с идващия общински съвет, с цел да е ясно, че той няма да се произнесе в нито един случай за заличаване на градинка, зелена повърхност, междублоково пространство, ограждане на парк или против изсичане на едно крепко дърво.

Според Манолова би трябвало да се търсят други решения за опазване на останалата зелена система на София, като да вземем за пример смяна в Наредбата за публичните разисквания, защото сега те се вършат проформа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР