Представители на местната власт в Нагорни Карабах съобщиха, че трима

...
Представители на местната власт в Нагорни Карабах съобщиха, че трима
Коментари Харесай

Арменски сепаратисти ранени при боеве с азерската армия в Нагорни Карабах


Представители на локалната власт в Нагорни Карабах оповестиха, че трима бойци са ранени при конфликт с азерските сили , което подкопава неотдавна подписаното с Русия спокойно съглашение , осведоми Агенция Франс Прес.
 Още 780 бежанци са се завърнали в Нагорни Карабах
Още 780 бежанци са се завърнали в Нагорни Карабах

Русия управлява ескорта и дава филантропична помощ

Министерството на защитата в провинцията с етнически албанци разгласи в известие, че азерски бойци са подхванали офанзива в петък вечерта. Ведомството прецизира, че трима арменски бойци са потърпевши по време на зародилите конфликти. Допълва се, че бойците са в устойчиво положение и тече следствие.

Продължилият шест седмици спор сред подкрепяните от Армения сепаратисти и Азербайджан за Нагорни Карабах бе преустановен предишния месец, откакто двете страни се съгласиха да сключат съглашение, съгласно което Ереван трябваше да съобщи територии на Баку.
 1250 бежанци са се завърнали за ден в Нагорни Карабах
1250 бежанци са се завърнали за ден в Нагорни Карабах

Руският контингент е придружавал рейсовете

Повече от 5000 души са починали по време на спора.

Близо 2000 съветски миротворци са ситуирани в района . Турция, съдружник на Баку, разгласи, че ще следи дали се съблюдава примирието от бдителен център в Азербайджан.
 Френското държавно управление отхвърли апела на Народното събрание да признае Нагорни Карабах
Френското държавно управление отхвърли апела на Народното събрание да признае Нагорни Карабах

Би било еднакво на самоизключване от Минската група...

С посредничеството на Русия на 9 ноември след 6 седмици на яростни боеве за Нагорни Карабах.

Армения се съгласи да съобщи три окръга към Карабах - и - като част от съглашението, което спря атака на Азербайджан за връщане на територии, изгубени при войната с арменските сепаратисти през 90-те година на предишния век.

Турция и Русия

Армения губи контрола върху седем окръга, които бяха завладяни по време на войната преди към 30 година Много жители на Азербайджан, които тогава са били принудени да бягат, възнамеряват да се върнат.

След война през 90-те година на предишния век, при която починаха 30 000 души, сепаратисти в Нагорни Карабах и прилежащите региони превзеха територията и оповестиха самостоятелност, която не е приета от интернационалната общественост, даже и от Армения.

Като част от мирното съглашение Армения се съгласи да върне 15-20% от Нагорни Карабах , извоювани от азерите по време на войната, в това число и историческият град Шуша.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР