Представители на международната мироопазваща мисия на НАТО в Косово (КейФОР)

...
Представители на международната мироопазваща мисия на НАТО в Косово (КейФОР)
Коментари Харесай

Мисията на НАТО в Косово разследва инцидент със стрелба

Представители на интернационалната мироопазваща задача на НАТО в Косово (КейФОР) проверяват случай, обвързван със пукотевица наоколо до патрул. Това се споделя в изказване на КейФОР, оповестено през днешния ден.

КейФОР проверява случай, обвързван със пукотевица, осъществена на 25 декември наоколо до патрул на ръководената от НАТО интернационална задача в Косово, се споделя в изказването, оповестено в Туитър. Уточнява се, че става въпрос за случай с присъединяване на " незнайни въоръжени мъже покрай град Зубин Поток ".

Няма жертви или материални вреди, работим за определяне на всички обстоятелства. Тъй като са планувани срещи сред представители на всички страни, е значимо да се заобикалят всевъзможни изявления или дейности, които биха могли да провокират напрежение и изостряне на обстановката, показаха от КейФОР. Очакваме всички да се въздържат от провокативни прояви и да търсят най-хубавото решение, с цел да подсигуряват сигурността и сигурността на всички общности, показаха още от КейФОР.

Началникът на генералния щаб на сръбската войска Милан Мойсилович се е отправил към южния град Рашка, покрай Косово, където са ситуирани сръбски армейски елементи, осведоми организацията. Представители на КейФОР по-рано опровергаха информацията за нахлуване против неин патрул. Междувременно косовският сръбски водач Горан Ракич, ръководител на партията " Сръбска листа " в Косово, съобщи, че " известията на медиите в Прищина, че сърби са нападнали елементи на КейФОР, са дезинформация ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР