Представители на ЛЕВИЦАТА!“ се срещнаха с Йен Дзиенцюн, пълномощен министър

...
Представители на ЛЕВИЦАТА!“ се срещнаха с Йен Дзиенцюн, пълномощен министър
Коментари Харесай

Представители на „ЛЕВИЦАТА!“ се срещнаха с Йен Дзиенцюн, пълномощен министър на китайската мисия в София

Представители на „ ЛЕВИЦАТА! “ се срещнаха с Йен Дзиенцюн, пълномощен министър и зам.-началник на посолството на Китайската национална република, зам.-ръководител на задачата в София. Във фокуса на срещата бяха сложени въпроси за взаимоотношенията на партийно ниво сред „ ЛЕВИЦАТА! “ и Китайската комунистическа партия, въпросите за мира и сигурността в региона на Балканите и Черно море. От китайска страна бе изразено убеждението за това, че не трябва да се позволява светът да бъде замесен в нова Студена война. Черно море би трябвало да остане зона на мир и да не се трансформира в сцена на военни дейности, а отговорността за това е на страните, които са част от Черноморския басейн и граничат с него.

В рамките на срещата бе реализирано единодушие към нуждата от нова динамичност на българо-китайските взаимоотношения и изразено предпочитание за разширение на размера на китайските вложения в България. На България се гледа като на значима страна, член на Европейския съюз, с извънредно удобно местонахождение за развиване на транспортните коридори и заради това китайската страна удостовери своя интерес към построяването на огромни обекти от транспортната инфраструктура. Йен Дзиенцюн акцентира волята на Китай да бъдат преодолени следствията от Ковид рестриктивните мерки, които бяха наложени в двустранните връзки и да бъде напълнен вакуумът, останал след пандемията.

Двете страни подчертаваха върху взаимния интерес от развиването на общи политически и на културни и просветителни начинания, от създаване на механизъм за образование и подготовка на състава на „ ЛЕВИЦАТА! “ , двустранна обмяна на опит, както и запознаване на структурата и създаване на социализма с китайска специфичност.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР