Представители на летището и на Националния парк на островите Галапагос

...
Представители на летището и на Националния парк на островите Галапагос
Коментари Харесай

Откриха 175 костенурки в куфар на летището в Галапагос

Представители на летището и на Националния парк на островите Галапагос са разкрили в куфар 185 костенурки, 10 от които умрели, които е трябвало да бъдат изнесени от архипелага към континента, оповестява Агенция Франс Прес.

Товарът е бил засечен на летището Балтра и е трябвало да дойде в Еквадор. Островите Галапагос са ситуирани на към 1000 километра от крайбрежията на тази страна и се славят с неповторимото си биоразнообразие.

Костенурките са били открити по време на рутинна инспекция. Тяхната възраст не е превишавала 3 месеца и корубите им били още доста нежни. Това прави мъчно откриването на истинското им местообитание в архипелага. Животните били опаковани в пластмасови торби и 10 от тях не са могли да оживеят. Министърът на околната среда на Еквадор Марсело Мата осъди " вандалския акт, който е закононарушение против фауната и естественото завещание на страната ". Той увери, че виновниците ще бъдат осъдени с цялата суровост на закона.

Нелегалният трафик на диви скотски типове планува отнемане от независимост от една до три години съгласно еквадорското законодателство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР