Представители на командването на въоръжените сили на Украйна през есента

...
Представители на командването на въоръжените сили на Украйна през есента
Коментари Харесай

Александър Павлюк: Готвихме се за руско нашествие още от есента на 2021 година

Представители на командването на въоръжените сили на Украйна през есента на 2021 година са отбелязали доста високата възможност Русия да стартира широкомащабна военна експанзия против страната. Това съобщи командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Александър Павлюк в изявление пред Радио " Свобода “, предава Агенция Фокус.

Офицерът означи, че през юли 2021 година е бил назначен за пълководец на интервенцията на Съвместните сили и след изработен разбор през есента е схванал " доста високата възможност да има пълномащабна война “.

" Все още беше мъчно да се разбере нейния мащаб, само че (фактът), че най-малко ще завладее територията на Луганска и Донецка област, беше явен. Тъй като ние анализирахме дейностите на съперника, съответните му превантивни ограничения, неговите разследващи функционалности, които изпълняваше на територията, по цялата линия на прикосновение, по границата “, съобщи Павлюк.

Според него е имало всички признаци, че украинските войски ще посрещнат съперника освен от окупираните региони на Донецка и Луганска област от групировките на " Л/ДНР “, само че и от територията на Русия.

" Затова още през есента започнахме да правим избрани дейности, с цел да го посрещнем сполучливо и да му нанесем оптимално проваляне. Осъзнавайки, че съотношението на силите и средствата беше и няма да бъде в наша изгода, само че към момента нямахме варианти - трябваше да оцелеем, тъй като цяла Украйна беше зад нас. Затова в продължение на пет месеца се готвихме да отразим пълномащабна експанзия ", описа за първи път генерал-лейтенантът.

Той добави, че още през януари-февруари 2022 година " получихме телеграми от Главно разследващо ръководство, в които се предполагаше, че подобен вид е вероятен “.

" И през месец февруари направихме всичко допустимо да посрещнем съперника почтено: всички позиции бяха оптимално укрепени, всички вероятни разновидности на деяние бяха изчислени, всички запаси бяха преместени - най-малко два пъти организирахме пълномащабна подготовка и бяха извършени доста локални образования “, уточни още Павлюк.

Офицерът означи, че това е изиграло " може би решаваща роля “.

" За това, че първия ден, когато бяха изумени всички командни центрове, всички пунктове за ръководство, всички места, където би трябвало да има концентриране на нашите войски и влакове, те (руските войски) удариха на празно място “, изясни той.

РБК-Украйна напомня, че след началото на огромната инвазия в Украйна, първият " упорит проект “ на руснаците да завладяват Киев за три дни се е провалил. Битките приключиха с провалянето на елитните войски на Руската федерация.

Руснаците не съумяха да се придвижат заради взривяването на язовира от украинските въоръжени сили и наводнението на река Ирпен. Освен това многокилометрови колони от техника на подстъпите към Киев станаха цел за турските дронове " Байрактар “ ​​и артилерия. Без запаси руснаците се оказаха в капан, а настъпващите колони подкрепления бяха интензивно унищожавани от украинските въоръжени сили в Сумска и Черниговска области, напомня медията.

До 2 април 2022 година украинските въоръжени сили си върнаха цялата Киевска и Черниговска области. На 47-ия ден от войната Сумската област е освободена. Руснаците обясниха отстъплението си като " жест на благосклонност “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР