Представители на колекторските фирми ще могат да ни търсят по

...
Представители на колекторските фирми ще могат да ни търсят по
Коментари Харесай

Тормозът е забранен - сериозни ограничения и изисквания към колекторските фирми

Представители на колекторските компании ще могат да ни търсят по телефона само от 7 до 20 часа в работни дни. Търсене на вземания няма да се реализира още през почивни дни и национални празници. 

Лицензираните събирачи на отговорности ще бъдат включени в обществен указател, а санкцията за нарушаване ще бъде в размер на 10-50 000 лв.. Това гласят оферти на  Министерството на стопанската система и промишлеността, показани на брифинг в отрасловото ведомство. 

Сред условията, на които ще би трябвало да дават отговор колекторските компании, са още 500 000 лв. капитал, категорично посочена активност, управителните им органи да не са осъждани или против тях да не се заведени каузи за закононарушения от общ темперамент.

" Следващото условие по този нов закон е кредиторът, който трансферира вземането, авансово да уведоми длъжника за прехвърлянето и на кого се трансферира, с цел да може той да знае кой ще пристигна да му изиска парите ",  разясни Нинова, като добави, че длъжникът има право да оспори вземането като това деяние стопира търсенето на въпросното обвързване.

В Закона за колекторските компании следва да бъдат включени и избрани условия, при които вземанията са възможни. Едни от главните забрани е потреблението на физически тормоз, насила или засегнатост, позвънявания през по-малко от 2 работни дни, информиране на фамилията или работодателя на длъжника или публикуването им на обществени места.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР