Представители на Кения и Етиопия триумфираха в маратона на Париж

...
Представители на Кения и Етиопия триумфираха в маратона на Париж
Коментари Харесай

Кениец и етиопка триумфираха в маратона на Париж

Представители на Кения и Етиопия победиха в маратона на Париж за 2021 година Състезанието във френската столица се организира с шестмесечно забавяване, откакто беше планувано за април, само че се наложи отсрочване поради коронавирусната пандемия.

При мъжете успеха взе Елиша Ротич, който пробяга дистанцията от 42 км за 2:04.21 часа. Постижението на 31-годишния Ротич е връх на трасето в Париж, като той усъвършенства резултатът на Кенениса Бекеле (2:05.04) 2014 година

Победата е първа за Ротич в огромните маратони, като той смъкна и близо минута от персоналното си достижение. Кениецът съумя да направи решителната офанзива 25 км след старта.

Втори се класира Хайлелмариям Кирос от Етипия, който изостана с 20 секунди, а трети различен кениец - Хилари Кипсамбу на 22.9 секунди.

 Кениец и етиопка победиха в маратона на Париж
© Reuters

При дамите тотална доминация постановиха бегачките на Етиопия. Те окупираха първите четири места, както и шестата позиция. Единствено кенийката Джанет Ругуру се класира пета, с цел да ги раздели.

Победата сграбчи Тигист Мемуйе с време 2:26.11 часа, а на по-малко от три секунди зад нея финишира Йенеш Динкеса. Трета на подиума се качи Фанту Джима, изостанала на 10.4 секунди, а четвърта остана Уаганеш Мекаша.

В маратона на Париж се включиха повече от 60 хиляди участници от 145 страни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР