Представители на животновъдния сектор заплашват с протести в деня на

...
Представители на животновъдния сектор заплашват с протести в деня на
Коментари Харесай

Заради неизплатени компенсации: Животновъдите заплашват с протест в деня на вота

Представители на животновъдния бранш заплашват с митинги в деня на изборите – 29 октомври, поради неизплатените им обезщетения за следствията от войната в Украйна и по мярката, к оято е обвързвана с тях. Това оповестиха представители на сектора на конференция.

Те желаят и оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев, както и на целия му екип. Животновъдите чакат заплащане до края на седмицата. Средствата им бяха обещани в края на септември. Тогава зърнопроизводители и животновъди излязоха на митинги в цялата страна, а дейностите им бяха прекъснати след диалог с премиера Николай Денков и поети задължения към тях от страна на властта, свързани с обезщетенията.

В момента украинските артикули в България унищожават българското и европейското произвеждане. 1 кг изсъхнало мляко от Украйна е 4 лева, кг замразени малини са 3 лева Тук единствено брането е толкоз, дадоха образец фермерите.

„ 50% от млякото в България, което се употребява, е импорт. И то не прясно, а изсъхнало мляко. Унижение е, че най-големите производители на мляко, сме без помощи. Целият отрасъл желаеме оставката на министър Кирил Вътев. Нищо от нашите оферти не е вкарано в проекта по възобновяване. 90 на 100 от преработвателните предприятия вършат салами от замразени вносни меса “, разяснява Бойко Синапов от „ Обединени български животновъди “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР