Представители на Израел и на палестинската групировка Ислаямски джихад постигнаха

...
Представители на Израел и на палестинската групировка Ислаямски джихад постигнаха
Коментари Харесай

Израел и Ислямски джихад договориха примирие

Представители на Израел и на палестинската формация " Ислаямски джихад " реализираха помирение , оповестява Агенция Франс Прес.

Според тях, прекратяването на огъня в линията Газа влезе в действие в 05:30 локално време и е резултат от посредническите старания на Египет .

Министерството на здравеопазването в Газа съобщи, че с мъртните случаи за два дни от израелските въздушни удари са нарастнали до 34, в това число 8 членове на семейство Абу Малхус .

Най-малко 63 израелци са получили лекарска помощ поради ракетните офанзиви от Газа .
 26 убити палестинци при нападенията в Газа
26 убити палестинци при нападенията в Газа

Израел бомбардира командири на палестинската екстремистка група " Ислямски джихад "

В сряда вечерта генералният секретар на " Ислямски джихад " Зияд ал Нахал дойде в Кайро , с цел да разиска допустимо преустановяване на огъня.

Преди това специфичният координатор на Организация на обединените нации за Близкия изток Николай Младенов дойде от Тел Авив в столицата на Египет , която служи като медиатор в договарянията сред Израел и палестинците, с цел да се опита да реализира помирение сред страните.

Висш египетски чиновник удостоверява, че страната му е положила старания да постави завършек на двудневните боеве , при които Израел бомбардира десетки къщи и ферми в обсадения палестински анклав.

Според представител на " Ислямски джихад " съглашението планува палестинските фракции да обезпечат успокоение в Газа и " поддържане на мир " по време на демонстрации, до момента в който Израел би трябвало да приключи военните дейности и " да обезпечи преустановяване на огъня " по време на демонстрации от палестинците.
 Кървавото танго сред Израел и Ивицата Газа
Кървавото танго сред Израел и Ивицата Газа

Въпросът " Кой стартира " последната ескалация няма чист отговор. Ако попитате палестинците, те ще ви върнат към 1948-ма година, когато се основава израелската страна с резолюция на Организация на обединените нации. Ако попитате евреите, те ще ви отведат към библейските времена от хилядолетието преди Христа и Давидовото царство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР