Представители на излизат на протест пред Министерския съвет, предава БНР.

...
Представители на излизат на протест пред Министерския съвет, предава БНР.
Коментари Харесай

Протест на представители на туристическия сектор, браншът е разделен

Представители на излизат на митинг пред Министерския съвет, предава БНР. Те упорстват за разнообразни типове държавна помощ поради изключителната конюнктура. Основни претенции са в идващите две години, както и удължение на периода за възобновяване на предплатени суми за анулирани пътувания в чужбина. Организатори на митинга са обединяване „ Бъдеще за туризма “.
Мерки за избавяне на бранша са незадоволителни, неефективни и декоративни, декларират от обединяването. Павлина Илиева, ръководител на организацията, разяснява:
„ Исканията ни са за ясни и съответни периоди, в които ще се изплатят сумите и стратегиите, по които сме взели участие “.
Необходими са 69 млн. лева за следващо финансиране, с които да бъде основан гаранционен фонд, средствата от който да послужат за връщане на пари към клиенти за неосъществени пътувания поради пандемията.
Изплащането би трябвало да стартира след 13 март.
 Туроператори: Има жадност за пътувания след едногодишното приковаване вкъщи Туроператори: Има жадност за пътувания след едногодишното приковаване вкъщи
От през днешния ден отпада ограничаващият режим за провеждането на екскурзии в страната. Може би първите пътувания ще се осъществят към 15-20 м...
„ Гаранционният фонд е нещото, което ще бъде нашата непоклатимост на нашия отрасъл “.
От не поддържат митинга. Те считат, че този метод ще генерира неравнопоставеност във връзка с сходна държавна помощ.
Димитрина Горанова от УС на АПТА съобщи:
„ В момента ще се възползват клиентите на едни избрани туроператори, а по-късно всички туроператори ще би трябвало да вършат вноски за възобновяване на сумата по фонда. Обикновено гаранционен фонд се вкарва в страните, когато секторът е постоянен “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР