Представители на испанските власти ще проведат в сряда на кризисно

...
Представители на испанските власти ще проведат в сряда на кризисно
Коментари Харесай

Испанският премиер свика кризисно съвещание заради коронавируса

Представители на испанските управляващи ще проведат в сряда на спешно заседание, с цел да обсъдят бързия растеж на случаите на ковид в страната, заяви министър-председателят Педро Санчес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Регионалните министър председатели на испанските области ще прегледат на видеоконферентната среща ограничения против болестта в миг, когато новият вид Омикрон на ковид се популяризира бързо в Испания, сподели Санчес.

Експерти чакат разновидността Омикрон скоро да стане преобладаващ в страната.

Според Санчес заплахата за популацията на Испания е действителна, въпреки че 90 % от жителите на страната над 12-годишна възраст са имунизирани. Страната претърпява шеста епидемиологична, като разпространяването на ковид бързо се е повишило до 320 новозаразени на 100 000 поданици през последните седем дни, означи той.

Санчес се разгласи за повече ограничения.

Въпреки това малко на брой чакат фрапантни решения като локдаун, тъй като испанските лечебни заведения за момента не са застрашени от такова претоварване, каквото имаше преди една година. В момента в интензивните отделения в страната са настанени близо 1300 пациенти с коронавирус, което е едвам под една седма от общия им потенциал, отбелязва ДПА.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР