Представители на Института по океанология към БАН са част от

...
Представители на Института по океанология към БАН са част от
Коментари Харесай

Община Варна: Институтът по океанология е част от екипа, проектирал пристанище Карантината

" Представители на Института по океанология към Българска академия на науките са част от екипа, проектирал рибарското пристанище " Карантината " в " Аспарухово ". Имаме приемо-предавателни протоколи, мнения, цялостна документи, с която можем да потвърдим това. "

Това заяви през днешния ден Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна.

Той направи уточнението във връзка, шеф на института, че планът за пристанището не е координиран с тях.

Пред Българска национална телевизия Вълчев съобщи, че при построяването на пристанищна инфраструктура у нас се изисква и мнение на учените от Института по океанология към Българска академия на науките.

И добави: " Промяна на дълбочини, смяна на седиментни потоци, промени на плажната линия и надлежно последващите проблеми с действието на самото пристанище. Тогава не се обърнаха към нас ".

Проектът за рационализация и реорганизация на рибарското пристанище в околност Карантината е създаден въз основата на решение на Общински съвет и възлагане от страна на Община Варна след подписване на съглашение с Българската академия на науките. Целта е осъществяване на научноизследователска, развойна, проучвателна и теренна активност на площите, в това число рибарско пристанище, неестествен риф, втурване и вадене на риболовен съдове.

" Проектантският екип е формиран от специалисти от тези научни среди. Държахме да има оптимално способени мнения, по тази причина не обявихме открита процедура за планиране по Закона за публичните поръчки, а избрахме Българска академия на науките, част от който е Институтът по океанология ", добави Христо Иванов.

Той позволи, че защото доцент доктор Николай Вълчев е неотдавна назначен за шеф на института, може би не е бил осведомен детайлно с плана.

" Готови сме да проведем работна среща, с цел да изясним това неразбирателство ", съобщи зам.-кметът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР