Представители на Индия, Иран и Русия ще се срещнат, за

...
Представители на Индия, Иран и Русия ще се срещнат, за
Коментари Харесай

Русия, Индия и Иран правят нов канал, който ще е алтернатива на Суецкия

Представители на Индия, Иран и Русия ще се срещнат, с цел да договорят огромен взаимен план за стартирането на нов кулоар за товарен превоз, който да стане по-евтина и по-кратка опция на Суецкия канал, оповестява RT.com.

Новият транспортен кулоар ще свърже Индийския океан през Персийския залив с Русия и Европа, заяви иранският държавен вестник Press TV. Дългият 7200 километра кулоар ще съчетае морски и железопътни направления.

Товарите от Индия ще се насочат към разположеното на брега на Персийския залив иранско пристанище в град Бандар Абас, оттова ще бъдат превозени до иранското пристанище на Каспийско море Бандар Анзали, а по-късно до Астрахан и по железницата до Европа. Очаква се превозването на товарите по този маршрут да става с към 40% по-бързо и на ниска цена в съпоставяне със Суецкия канал. Времето за доставка на товари от Мумбай до Москва би трябвало да се редуцира с към 20 дни

 

Годишният потенциал на транспортната артерия се чака да доближи 30 милиона тона.

" Всички проблеми могат да бъдат позволени, с цел да се осъществя маршрутът (INSTC) колкото се може по-рано ", разгласи индийския министър на търговията Суреш Прабху, представен от медиите.

Понастоящем индийските логистични компании би трябвало да насочват транспорти през Китай, Европа или Иран, с цел да получат достъп до пазарите в Централна Азия.

Суецкият канал е плавателен канал в Египет, пресичащ Суецкия провлак и свързващ Средиземно море и Червено море. Каналът бележи условната граница сред Африка и Азия и на процедура е втората връзка сред Атлантическия и Индийския океан. Каналът доста редуцира превоза на артикули сред Европа и Азия, заобикаляйки продължителното заобикаляне на Африка.

Превод: " Петел "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР