Представители на Германия, Швейцария и Австрия оказват допълнителен натиск върху

...
Представители на Германия, Швейцария и Австрия оказват допълнителен натиск върху
Коментари Харесай

Призиви за отваряне на границите между немскоезичните страни

Представители на Германия, Швейцария и Австрия оказват спомагателен напън върху немското държавно управление с апели за бързо облекчение на рестриктивните мерки за пътешестване сред регионите, в които се приказва немски език, оповестява ДПА.

" Кризата с ковид засегна хората в граничния регион сред Швейцария и Германия по доста способи ", показаха в писмо Феликс Шрайнер от немския Бундестаг и Селине Видмер от Швейцарския народен съвет. " Докато придвижването през границата е спряно за хората, ние осъзнахме какъв брой тясно са свързани нашите две страни стопански, културно и обществено, изключително в граничния регион ", показват двамата депутати.

До момента немският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер не откликва на апелите на немски политици, които се оповестиха за отваряне на границите със прилежащите страни при съблюдаване на ограничения за сигурност, отбелязва ДПА.

Губернаторът на австрийската провинция Форарлберг сподели, че прилежащите региони в Германия, Швейцария, Австрия и Лихтенщайн би трябвало да окажат напън за отваряне на границите. Днес Маркус Валнер ще ръководи среща на представители на стопански мощните и тясно свързани елементи на южна Германия, североизточна Швейцария, западна Австрия и Лихтенщайн.

" Ясната позиция за отваряне на границите е измежду главните тематики в дневния ред ", сподели Валнер. " Регионът би трябвало ясно да съобщи, че бързото решение е ключът към стопански рестарт ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР