Представители на ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната водят експертни разговори в

...
Представители на ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната водят експертни разговори в
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: ГЕРБ и Продължаваме промяната пристигнаха за обща среща в НС

Представители на ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната " водят експертни диалози в Народното събрание по отношение на целите на двете партии. По думите на управленията на обединенията не става дума за договаряния за коалиция, а за търсене на допирни точки по основни политики.

Срещата е по самодейност на ГЕРБ, само че на нея не участва водачът Бойко Борисов. Кирил Петков и Асен Василев обаче потвърдиха присъединяване. 

В края на предходната седмица президентът Росен Плевнелиев, който управлява контактната група за сформиране на кабинет дружно със Соломон Паси, разгласи, че въпреки всичко ще има диалози сред ГЕРБ-СДС и Политическа партия.

" Двете политически партии стартират да си приказват ", съобщи тогава Плевнелиев.

" Моите упования за утрешната среща в Народното събрание сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната " са за разговор без опорки, клишета и внушения. Необходимо е освен да заявим целите си, само че и да реализираме базов консенсус кое е изпълнимо и кое е не. Нужна е обществена среща, тъй като в последно време прекомерно постоянно чуваме за " 16- те точки ", написа в профила си във Фейсбук ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

От Политическа партия също потвърдиха наличието си, само че наблягайки, че това изрично няма да са диалози за коалиция с ГЕРБ.

" Ясно споделяме, няма да подкрепим първия мандат, 16 целта са ни и значими и като съпротива ще ги подкрепим, който и да ги предложи. Показваме на ГЕРБ по какъв начин би трябвало да се вършат нещата. Миналото на старите сделки в тъмни стаички не работи с нас ", съобщи Кирил Петков в телевизионно изявление.



Очаквайте детайлности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР