Представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ проведоха среща за бюджета във

...
Представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ проведоха среща за бюджета във
Коментари Харесай

След срещата на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в МФ: Бюджетът ще бъде коригиран с 3% дефицит

Представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ организираха среща за бюджета във финансовото министерство.

Асен Василев от ПП-ДБ заяви, че има много запаси. Ще получим детайлна информация от Министерството на финансите през идната седмица както за приходната, по този начин и за разходната част. След това ще обсъдим вид, който наподобява много реален - бюджетът да влезе в 3-процентовите ограничавания, сподели още той и добави:

" Това най-вероятно ще се случи откакто на първо четене бъде отритнат този бюджет с 6,4% недостиг, след което да бъде поправен от министерството и да влезе с 3% и съответно заложени политики, които Народното събрание би приел. На този стадий не се пипат обществени разноски, заплати и налози ".

" Изискахме подробна информация да ни бъде предоставена както във връзка с финансовите разноски, по този начин и във връзка с разноските за прехрана и дивидентите, както и опцията да бъде начислен 100% дял, като надлежно бъдат регистрирани рисковете за енергийното сдружение Български енергиен холдинг. Да се подсигурява неговата финансова сигурност и да се подсигурява енергийната сигурност на страната, защото сдружението е с изключително значение за българската стопанска система. Надяваме се да получим в най-кратък порядък информация за поставените въпроси, да можем да я проучваме и да търсим разновидности бюджета да влезе в границите на 3-процентния недостиг ", сподели Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.

Тя още веднъж акцентира, че за ГЕРБ главен приоритет остава приемането на България в еврозоната, само че по тази причина би трябвало да бъдат изпълнени критериите и един от тях е точно 3-процентният недостиг.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР