Представители на ГЕРБ-СДС и главния прокурор Иван Гешев проведоха среща,

...
Представители на ГЕРБ-СДС и главния прокурор Иван Гешев проведоха среща,
Коментари Харесай

Гешев се срещна с ГЕРБ: Има реална опасност от пълен провал в борбата с престъпността

Представители на ГЕРБ-СДС и основния прокурор Иван Гешев организираха среща, на която разискаха нужните промени и проблеми в правораздаването.

Разговорите са по самодейност на ГЕРБ-СДС в отговор на писмото, което обвинител номер едно изпрати до всички депутати от 48 парламент.

От партията сложиха на напред във времето нужните законодателни промени в Наказателния кодекс и Наказателно процесуалния кодекс. Втората тематика, която показаха от ГЕРБ е обвързвана с днешното решение на Народното събрание да образува освен комисия по правни, само че и по конституционни въпроси, и в подтекста на последните решения на Венецианската комисия ще бъде разискване на законодателни решения в частта отговорността на основния прокурор.

От своя страна Гешев посочи, че е изпратил писма до депутатите, тъй като прокуратурата е загрижена от обстановката, в която се намира правоохранителната система. По думите му има действителна заплаха от цялостен неуспех на битката с престъпността, с „ размери съвсем на национална злополука “.

„ Престъпността е рецесия, заплашваща страната “, разяснява при започване на диалога ръководителят на Парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.Тя добави, че рецесиите се вземат решение с разговор, като даде образец и с политическата рецесия.

Даниел Митов попита за какво няма придвижвания по проблеми, които от партията са изпращали до прокуратурата, като даде образец с газовите доставки, като означи,че за двойното поданство на някогашния министър председател Кирил Петков му е били простено.

Гешев отговори, че става дума за липса на съгласуваност сред полиция и прокуратура. На повдигнатия въпрос за прошката, основният прокурор отговори, че не той е дал прошка на лицето Кирил Петков, а такова било решението на наблюдаващия прокурор.

Гешев означи също, че единствено в България един и същи арбитър или прокурор може да постанови по два идентични случаи разнообразни решения и това не може да го разбере никой в Европа.

По думите му няма по какъв начин хора, които нищо не схващат от право да вършат правна промяна.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР