Представители на ГЕРБ окачествиха рокадите в различни държавни структури в

...
Представители на ГЕРБ окачествиха рокадите в различни държавни структури в
Коментари Харесай

ГЕРБ видя политическа чистка в смените в държавни структури

Представители на ГЕРБ окачествиха рокадите в разнообразни държавни структури в първите дни на служебния кабинет, изключително днешната промяна на шефовете на Агенция „ Митници “ и Националната организация за приходите (НАП), като политическа чистка, която се прави без ясни претекстове и обслужва олигархични кръгове. На брифинг в централата на партията тези назначения бяха наречени „ скандални “.

Бившият финансов министър в държавното управление „ Борисов 3 “ Кирил Ананиев предвижда напрежение в организациите и внезапно намаляване на приходите.

„ Това значи, че би трябвало да се тегли нов дълг, че влизаме в дългова серпантина, че отиваме към недостиг, който ще бъде доста по-висок. Тогава ще би трябвало да се замислим дали отговаряме на всичките критерии от Маастрихт в подтекста на приемането на еврото и редица други значими, извънредно значими въпроси за българската страна “.

Ананиев показа персонален опит като министър на финансите в първия длъжностен кабинет на президента Румен Радев.

„ Първата задача, която ми беше сложена, бе неотложно да уволня изпълнителните шефове на Национална агенция за приходите и „ Митници “. Моят отговор беше безапелационен - първо ще ме уволните мен, и по-късно, в случай че решите, може да ги уволните тях “.

Ананиев изрази отчаяние от служебния финансов министър Асен Василев.

„ Той стана маша за реализиране на задачите на други хора “.

Според заместник-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев промяната на управителни фигури в Агенция „ Митници “ и в Приходната организация е опит за преодоляване на държавния уред. Дончев попита:

„ Всички тези нови кадрови попадения чие предложение са? Защото те не са срещнати на тротоара по някое ведомство и някоя организация “.

Тома Биков от своя страна видя връзка сред назначенията и укриващия се в Дубай предприемач Васил Божков.

„ Това, което виждаме ние, е че с тези ходови се цели едно нещо - онази част от олигархията, която живее отвън страната, да върне позициите си в администрацията и в ръководството на страната.

Затова доста ясно финансовият министър би трябвало да отговори на въпроса кой му подаде кандидатурата на новия началник на Национална агенция за приходите, бил ли е новият началник на Национална агенция за приходите в Дубай през последните години, бил ли е, живял ли е там.

Кой вкара в Министерство на вътрешните работи учредителка на партията на Васил Божков?

Тези скандални назначения са свързани единствено с едно място. Очевидно има нов съдружен сътрудник там “, сподели Тома Биков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР